Olej z pestek opuncji figowej

Dzięki olejowi z pestek opuncji Twoja skóra będzie odporna na działanie szkodliwych warunków zewnętrznych, chroniona przed wolnymi rodnikami, wzmocniona, a do tego miękka, rozświetlona i naprawdę piękna.

74.00 

Olej z pestek opuncji figowej, tłoczony na zimno, do pielęgnacji twarzy i włosów
Kraj pochodzenia: Syria
Pojemność: 80 ml
Skład INCI: Opuntia ficus indica seed oil, limonene
Data ważności: 6 miesięcy od otwarcia opakowania
Cena: 74 PLN (w tym 23% VAT)

Tłoczony na zimno olej z pestek opuncji figowej to obecnie najdroższy olej kosmetyczny na świecie, bowiem do produkcji 1 litra specyfiku potrzeba około miliona pestek pochodzących z blisko pół tony owoców.

Wybrany przez nas produkt firmy Najel pochodzi z małej syryjskiej manufaktury, gdzie wytwarza się go tradycyjnymi metodami. Wykazuje ponadprzeciętne właściwości regenerujące, przeciwzapalne i przeciwzmarszczkowe. Zawiera dużą ilość witaminy E. Chroni przed działaniem wolnych rodników, działa przeciwzapalnie i nawilżająco. Doskonale sprawdza się w wypadku cery dojrzałej, zniszczonej, przesuszonej, mało elastycznej; może być stosowany do delikatnych okolic oczu i ust. Używamy go jak serum, także zamiast kremu pod oczy; aplikujemy na skórę czystą lub już posmarowaną preparatem nawilżającym (kremem, żelem z kwasem hialuronowym). Możemy wykorzystać go także do pielęgnacji włosów i paznokci.

Więcej o opuncji figowej przeczytać można tutaj.